Oldalak

2013. április 22., hétfő

Itt a bizonyíték: szebb vagy, mint gondolod :)

Egy rendőrségi rajzoló készített portrékat nőkről az alapján, ahogy magukat látják, és ahogy mások látják őket. Óriási lett a különbség.Ezúttal egy volt rendőrségi rajzolót kértek fel, hogy rajzoljon fantomképet teljesen átlagos nőkről, összesen kettőt. Az egyiket az alapján, amit a nők saját magukról mondtak, a másikat az alapján, ahogy egy nemrég megismert idegen látta őket. Maga a rajzoló egyáltalán nem láthatta őket.




Sorolták a hibákat:
A két kép között döbbenetes a különbség, és a videón is hallatszik, ahogy a nők az előnytelen tulajdonságaikat felnagyítva ecsetelik: „az anyám szerint túl széles az állam”, „ahogy öregszem, egyre több rajtam a szeplő”, „az arcom kerek és kövér”, „nagy a homlokom”. Aztán nem sokkal később halljuk azt is, milyen helyesnek látták őket az újdonsült ismerőseik.

A videó legszebb része az, amikor elárulják a résztvevőknek, mire is ment ki az egész, és megmutatják nekik a róluk készült képeket, bár a drámai eltérésekhez az is hozzájárulhatott, hogy a rajzoló be volt avatva mindenbe. „Nőként rengeteg időt töltünk azzal, hogy kielemezzük a hibáinkat és javítani próbáljunk rajtuk, ehelyett jobb lenne, ha arra fordítanánk több energiát, hogy értékeljük, amit szeretünk magunkban” – mondja az egyikük a végén.

Íme a végeredmény:

Sokkal szebb vagy, mint gondolnád
Sokkal szebb vagy, mint gondolnád
Sokkal szebb vagy, mint gondolnád
Sokkal szebb vagy, mint gondolnád

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése